Droguri în Vama Veche

Un alt pachet de cocaină a fost descoperit astăzi în zona Vama Veche. Ieri au fost depistate 2 pachete la Tuzla, 1 la Eforie și 1 la Agigea în zona cherhanalelor. O amplă operațiune de căutare de droguri se derulează în prezent pe Litoralul românesc al Mării Negre.

Forțe din cadrul Poliției Române, DIICOT, Jandarmerie și din alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne  colaborează în vederea depistării pachetelor  cu droguri extrem de periculoase.

Acțiunea demarată a condus la descoperirea în ultimele zile a peste o sută de kilograme de cocaină pe plajele constănțene, dar și în apele Mării Negre.

După ce în perioada 5 – 6 aprilie, s-a depistat și ridicat cantitatea de 131 de kilograme de droguri, iar duminică au fost găsite alte 12 pachete cu cocaină la Eforie, Olimp, 23 August, Costineşti, Constanța și Mangalia, acum au fost găsite pachete în alte trei zone ale litoralului. În două situații, stupefiantele au fost descoperite în veste de salvare. Cetățenii din zona litoralului românesc sunt avertizați să nu deschidă pachetele pe care le găsesc pe plajă, să anunțe cel mai apropiat polițist sau să sune la 112 în cazul în care descoperă astfel de colete.

Operațiunea a fost lansată în cadrul unui dosar instrumentat de DIICOT. Pe 29 martie 2019, procurorii acestei structuri au adus la sediul central din Capitală saci întregi de cocaină găsiţi într-o şalupă din Delta Dunarii. Drogurile au o valoare estimată pe piaţă de 300 de milioane de euro. Peste o tonă de cocaină a fost descoperită pe plaja localităţii Sfântu Gheorghe, la doi kilometri în direcția orașului Sulina.

“DIICOT Tulcea a fost sesizat că miercuri, 20 martie, pe raza unei localităţi din judeţul Tulcea, dintr-o dubiţă înmatriculată în România a fost pierdut, cu ocazia manipulării, un pachet ambalat ce conţinea un kilogram de cocaină. Puritatea era de circa 90%. Apoi au fost făcute investigaţii specifice privind traseul mărfii. Vineri, 22 martie, pe malul Mării Negre a fost indentificată o barcă răsturnată, iar pe mal şi în barcă erau mai multe pachete”, a declarat Felix Bănilă, procurorul – şef al DIICOT.

Acesta a mai adăugat că rostogolirea ambarcațiunii cu droguri a fost accidentală, iar România era doar țară de tranzit pentru cocaina descoperită. Aceasta urma să părăsească teritoriul statului pe cale rutieră.

Redactor: Mihaela Țânțaru