Droguri în cluburile de pe litoral

Cantități impresionante de canabis, ecstasy, cocaină și amfetamină au fost retrase de piața neagră a drogurilor după ce procurorii DIICOT au descoperit într-un apartament din Costinești un adevărat depozit de stupefiante. Traficanții plasau „marfa” în cluburile din stațiuni.

Peste două kilograme de canabis, 800 de grame de rezină de canabis, 94 de pastile ecstasy, 15 grame de cocaină, 5 grame de MDMA și 3 grame de amfetamină au descoperit procurorii DIICOT la malul mării.

Dealerul de droguri care a închiriat apartamentul din Costinești are 29 de ani și este din Brașov. Anchetatorii au descoperit o adevărată rețea infracțională, compusă din membri cu vîrste cuprinse între 24 și 31 de ani, care se ocupau cu introducerea stupefiantelor pe piața neagră.

Procurorii DIICOT au stabilit că doi brașoveni, Adrian Lupu, în vârstă de 31 de ani, și Silviu Alexandru Aionesei, în vârstă de 26 de ani, se ocupau cu distribuirea drogurilor de risc în municipiul Brașov, iar din cercetări a rezultat că cei doi se aprovizionau din București cu canabis și rezină de canabis, de la inculpații Ionuț Mihai Nicolau (24 de ani), Ion Bogdan Ilie (27 de ani), Ionuț-Eduard Gușe (25 de ani) și Mihai-Alin-Ciprian Damian (26 de ani) se arată în comunicatul DIICOT.

În total, zece persoane din trei județe, Brașov, București și Constanța au fost arestate în urma perchezițiilor. Pe perioada sezonului, litoralul a fost principala piață pentru vanzarea drogurilor. Tinerii erau abordați în cluburi și li se promiteau senzații tari în schimbul unor sume de bani consistente. 38.400 de lei, 1.210 euro și 120 de lire sterline, un autovehicul marca Audi A4 și un autovehicul marca Mercedes C Klasse sunt valorile pe care procurorii le-au confiscat de la cei care făceau afaceri ilegale cu droguri. Pe lîngă traficanții arestați preventiv pentru 30 de zile, magistrații Tribunalului Brașov au dispus și măsura controlului judiciar în cazul a două persoane, cercetate pentru deţinere de droguri în vederea consumului propriu.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: George Dima