Dresajul câinilor, şi în special al celor de talie mare, este vital

Dacă vă gândiţi că ar fi timpul să lărgiţi familia cu un patruped sau dacă aveţi deja unul, trebuie să ştiţi că dresajul este vital. Mai ales dacă vă face cu ochiul o rasă de talie mare. Crescătorii de câini atrag, din nou, atenţia că modul în care se comportă animalul nu este altceva decât o reflecţie a educaţiei pe care a primit-o de la stăpân.

Deşi nu este o practică prea des întâlnită în ţara noastră, dresajul câinilor, şi în special al celor de talie mare, este vital. Şi asta nu doar pentru a fi siguri că animalul nu va deveni agresiv faţă de alte persoane. Multe astfel de exemplare impunătoare sunt folosite pentru pază şi protecţie personală şi se dovedesc chiar a fi cele mai eficiente “gărzi de corp”.

Dresajul unui patruped poate dura de la câteva luni la un an sau doi, în funcţie de temperamentul animalului şi de scopul instructajul…

În ediţia de sâmbătă a emisiunii Lumea Animalelor aflaţi mai multe secrete despre fascinanta rasă de câini Cane Corso, despre cât de uşor sunt de dresat, dar sfaturi de la crescători pentru alegerea animalului potrivit fiecăruia.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Iulian Virlan