Dreptatea pumnului la liceu

Scandalul a pornit în momentul în care doi elevi, de clasa a IX-a și a X-a, au avut ceva de împărâțit într-o sală de curs a Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații din Constanța. Într-o pauză, în incinta liceului, elevul de clasa a X-a i-a aplicat o corecție colegului mai tânăr și l-a lovit cu capul în zona feței. Imediat după ce a încasat lovitura, băiatul s-a prăbușit la pământ. La fața locului a fost chemată o ambulanță, iar victima a fost transportată la spital, acolo unde a primit îngrijiri medicale, însă fără a fi necesară internarea. La fața locului a venit și un echipaj de poliție al Secției 3 din municipiul Constanța.

Din păcate bătăile în școli sunt nelipsite, iar cazurile se înmulțesc de la un an la altul. Pe internet circulă nenumărate filmări cu elevi din ciclul gimnazial care au transformat sala de curs într-un ring de box.

Elevul agresiv este cercetat disciplinar și riscă eliminarea de la cursuri între 3 și 5 zile sau mutarea disciplinară la o altă unitate de învâțământ.

Reporter: Sorin Hulubei / Ana-Maria Stancu ; Imagine: George Dima