Drept la replică – Mișcarea de integrare spirituală în absolut

Biroul de Presă al MISA semnalează modul complet neprofesional şi batjocoritor în care a fost realizat reportajul cu titlul “La Costinești au răsunat pentru ultima dată în această vară acordurile melodiilor yoghine” difuzat de postul Litoral TV în data de 4 septembrie 2013. În acest reportaj cel puţin bizar se afirmă printre altele că yoghinii “evită contactul cu persoane care nu fac parte din MISA. Iși acund fețele și refuză să vorbească”.

Mai mult decât atât, se afirmă cu impertinenţă că yoghinii “nici nu dau explicații pentru această stare pe care pshihologii și chiar psihiatrii au reclamat-o de multe ori ca fiind inumană”.

Contrazicându-se în mod penibil pe ei înşişi, reporterii Litoral TV prezintă totuşi în acelaşi reportaj nu mai puţin de trei declaraţii ale yoghinilor care nu şi-au ascuns deloc feţele, ci s-au manifestat foarte comunicativi şi au mărturisit că se simt minunat şi plini de iubire. Reportajul prezintă de asemenea şi o scurtă explicaţie a purtătorului de cuvânt al MISA cu privire la câteva aspecte fundamentale ale spiralelor realizate în cadrul taberei yoghine. Ne întrebăm ce anume văd reporterii Litoral TV în toate acestea ca fiind atât de “inuman” încât psihologii şi chiar psihiatrii au ajuns să facă reclamaţii. Cui au adresat „pshihologii și chiar psihiatrii” aceste reclamaţii de care nimeni nu a auzit ?! Suntem convinşi că asemenea reclamaţii nici nu există în realitate, ci aici este vorba despre o exprimare aşa-zis “jurnalistică” de o stupiditate de-a dreptul halucinantă.

Este de o tristă notorietate faptul că presa din România atacă de peste 20 de ani şcoala de yoga MISA cu munţi de calomnii, minciuni sfruntate şi manipulări abjecte. În aceste condiţii este tragi-comic să constatăm că există totuşi reporteri de o năucitoare incompetenţă şi reavoinţă care chiar şi atunci când yoghinii acceptă să le dea interviuri şi explicaţii tot ei sunt cei care acuză că aceştia refuză să le vorbească. Poate că aceşti reporteri ar trebui să mai consulte şi alţi psihologi. Şi chiar şi psihiatri.