DRDP Constanța este pregătită pentru intervenții în caz de ninsori

Municipiul Constanța este gata să facă față iernii! Regionala de Drumuri Constanța este pregătită cu utilaje, stocuri de sare, parazăpezi și toate cele necesare pentru a face față unei ierni dificile, presărată de viscol și ninsori.

Iarna nu îi va lua prin surprindere pe constănțeni și asta pentru că, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța este pregătită pentru intervenții în caz de ninsori.

De asemenea, au fost montați și parazăpezii în proporție de 85%, iar până la sfârșitul lunii noiembrie procentul va fi de 100%. Ca o noutate, anul acesta, pe drumurile naționale și europene nu se va mai folosi nisip, ci material ecologic de tip Atica, așa cum prevede legislația europeană. În plus, unele din utilajele vechi de peste 25 de ani vor fi înlocuite cu altele noi.

Totodată, au fost montate și șase stații meteo pe Autostradă, în zonele unde iarna trecută au fost probleme.  Informațiile obținute astfel vor conduce la luarea măsurilor necesare. De menționat este și faptul că, există un protocol de colaborare între Direcția Regională de Drumuri și Poduri și Inspectoratul General al Poliției Române, acord prin care orice închidere de drum pe timp de iarnă se va face cu acordul Poliției.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea