Drapelul Statului Major al Apărării a fost decorat

Astăzi s-au împlinit 160 de ani de înființarea Statului Major al Apărării al Armatei României. Ziua de 12 noiembrie 1859 reprezintă una dintre cele mai importante date din calendarul tradiţiilor militare, o adevărată zi de naştere a Armatei Române moderne.

Cu acest prilej, Drapelul Statului Major al Apărării a fost decorat, marţi, cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de Mare Ofiţer, cu însemn de război, pentru militari. Ceremonia s-a desfășurat în prezența ministrului Apărării Naţionale, Nicolae – Ionel Ciucă, a locţiitorului Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu, şi a consilierului prezidenţial Ion Oprişor.

După citirea decretului prezidenţial de acordare a decoraţiei, aceasta a fost fixată pe drapelul SMAp și a fost intonat Imnul Naţional al României, iar drapelul de luptă a fost introdus în formaţie. De asemenea, a avut loc şi activitatea de acordare de distincţii şi Embleme de onoare ale Statului Major al Apărării.

Ministrul Apărării Naţionale a precizat că, în această zi, gândurile celor prezenţi se îndreaptă şi către cei 30 de camarazi căzuţi în ultimii ani în teatrele de operaţii din Irak, Afganistan şi Bosnia-Herţegovina, precum şi la cei peste 190 care au fost răniţi. Nicolae-Ionel Ciucă a dat asigurări că România va continua să dezvolte parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, inclusiv din perspectiva sprijinului pe palierul implementării obiectivelor naţionale, în contextul procesului de adaptare a posturii aliate de descurajare şi apărare.

Redactor: Mihaela Țânțaru