Drama unui neajutorat

Omul nimănui. Așa poate fi descris un bărbat cu handicap, care își petrece cea mai mare partea a timpului în curtea Spitalului Municipal Medgidia. Acesta are picioarele amputate, din cauza unor degerături și nu se poate descurca singur. Potrivit reprezentanților unității sanitare, bărbatul manifestă tulburări de comportament, motiv pentru care ceilalți pacienți internați nu au parte de liniște.

Numele lui este Mazinel Avrămescu, este născut în 1975 și are domiciliul în comuna Chiojdu, județul Buzău. Nu se știe cum a ajuns în Medgidia, cert este că reprezintă un caz social, iar autoritățile locale nu îl pot ajuta. Ca urmare a faptului că a petrecut iarna, pe străzi, a ajuns la Spitalul Municipal Medgidia cu ambele picioare degerate. Din păcate, cadrele medicale au fost nevoite să îi amputeze o parte a membrelor inferioare, și a rămas cu handicap.

Reprezentanții spitaltului din Medgidia spun că alături de Serviciul de asistență socială au făcut toate demersurile necesare și cu ajutorul poliției bărbatul a fost identificat.

Reprezentanții Spitalului din Medgidia susțin că din cauza problemelor de comportament au fot nevoiți să trasnfere pacientul la Spitalul de Boli Psihice Palazu Mare. Însă după evaluarea psihiatrică acesta a fost trimis înapoi la Medgidia.

Directorul Spitalului afirmă că instituția trebuie să trateze persoanele bolnave, iar de cazurile sociale, după acordarea primului ajutor, trebuie să se ocupe Serviciul de Asistență Socială. Reprezentanții unității sanitare spun că în următoarele zile bărbatul va fi trimis în localitatea de domiciliu pentru a fi preluat de serviciul de asistență socială care va trebui să îl reintegreze în familie sau să îl instituționalizeze.

Redactor: Daniel Albu