Drama unei familii din Constanța

Doi soti din Constanta traiesc un adevarat cosmar de cand au fost evacuati dintr-o casa nationalizata unde au locuit o viata. Dupa o luna petrecută pe strada, sub cerul liber, membrii familiei Grigoriu au primit o locuintă in cartierul social Henri Coanda. Aici, spun ei, sunt terorizati de vecinii romi si vor cu orice pret sa isi recapete vechiul camin. In aeste conditii urmeaza sa locuiasca si alte zeci de familii care vor fi mutate in cele 16 blocuri care vor fi construite aici.

O familie din Constanta traieste sub teroare de 4 ani.Sotii Grigoriu impreuna cu fata lor si o bunica de 90 de ani locuiau intr-o casa nationalizata de pe strada Lahovari, unde au fost repartizati pe vremea cand femeia lucra ca macelar la Abator. Pe parcursul anilor, au facut investitii in imobil pentru a-si imbunatatii conditiile de trai. Mai mult decat atat, acestia incepusera sa faca primele formalitati pentru a cumpara locuinta. Cosmarul a inceput in urma cu 6 ani cand au primit o instiintare prin care erau informați ca sunt nevoiti sa paraseasca locuinta . A urmat un proces lung, amenintari de la asa zisii proprietari si multe alte umilinte. Chiar si asa, sotii Grigoriu nu isi pierdusera speranta si bateau zilnic la usile primarului pentru a ii cere sprijinul in rezolvarea problemei. Dupa cateva vizite ale executorului, inevitabilul s-a produs: intr-o dimneata au fost dati afara din casa si aruncati in strada de mascati.

Nici nu au apucat bine sa se bucure ca au din nou un adapost deasupa capului ca au inceput sa se confrunte cu alte probleme. De 4 ani traiesc un adevarat cosmar. Zilnic, spun ei, sunt terorizati de vecinii rromi din cartierul Henri Coanda care le fac viata un calvar. Au cerut sprijinul politiei, dar totul este in zadar si neintelegerile continua. Membrii familiei au ajuns la capatul puterilor si spun ca nu mai rezista sa traiasca in aceste conditii. Isi doresc cu orice pret sa isi recapete vechiul camin care de atunci nu a fost locuit de nimeni sau autoritatile locale sa le ofere o alta locuinta, departe de vecinii romi.

Cosmarul sotilor Grigoriu urmeaza sa fie trait de alte zeci de familii care vor locui in cartierul de locuinte sociale. Municipalitatea intenționează să extindă actualul cartier de locuințe sociale prin construirea a încă 16 blocuri. Jumătate dintre ele vor fi destinate celor evacuați din cazele naționalizate, iar celelalte vor fi acordate cazurilor sociale.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes