Drama retrăită la nesfârșit

În timp ce la Tuzla avioanele au făcut spectacol pe cerul litoralului, la Constanța au curs lacrimi de durere. La 5 ani după catastrofa aviatică în urma căreia 12 militari români și-au pierdut viața, rudele îndoliate le-au aprins lumînări în cimitir. Cu adevărat cutremurător este însă faptul că nici măcăr acum acești oameni nu au primit răspunsurile de care aveau nevoie din partea autorităților. Prăbușirea aparatului de zbor militar rămâne un mister.

Este mărturia cutremurătoare a unei mame forțate să se resemneze cu ideea că fiul său nu mai este. În urmă cu 5 ani, pe 5 iulie, accidentul aviatic petrecut din cauza unei defecțiuni tehnice la aparatul de zbor l-a răpit pe Liviu din sînul familiei.

Locotenentul Liviu Antim avea 27 de ani și era unul dintre cei mai tineri membri ai echipajului. Ar fi putut să trăiască și astăzi. În ziua tragediei era liber însă a făcut schimb pentru zborul morții.

Păcatul său a fost că a plecat de la Năvodari să facă ceea ce îi place cel mai mult.

Aceeași dramă o trăiesc și părinții fruntașului Cosmin Furtună. Tatăl militarului a fost poate singurul vizitator de la Tuzla care nu s-a bucurat de acrobațiile aviatice. Un zbor cu avionul s-a încheiat tragic pentru fiul său de 28 de ani așa că a venit la monumemetul ridicat aici ca să își plîngă băiatul.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Vali Cringasu