Dragobete, mândru de tinerii năvodăreni

După ce ani de zile părea că Valentines Day este prima alegere a tinerilor, acum lucrurile tind să se așeze altfel. Alergătura după bifarea unui gest simbol, cu o încărcătură strict comercială, a fost înlocuită de tineri care devin interesați de profunzimea unei tradiții și identitatea națională. Acest lucru a prins contur și la Năvodari unde a fost sărbătorit zeul românesc al iubirii!

Tinerii au început să prindă gust pentru tradițiile autohtone în detrimentul celor importate care până nu demult reușeau să stârnescă multă vâvlă. Îmbrăcați în ținute care îmbină elemente folclorice cu obiecte vestimentare actuale, tinerii l-au sărbătorit pe Dragobete prin joc și voie bună.

Președinta grupării PSD aripa tânără din Năvodari, Ana-Maria a pus la punct un program artistic pe filon tradițional, unde tinerii au răspuns cu mult entuziasm.

Duminică seară, în localul de la malul mării unde a fost sărbătorit Dragobetele au fost prezente și personalități ale urbei locale dar și membri importanți ai PSD.

Astfel, tradiția a dat mâna cu distracția într-o seară în care iubirea și bucuria de a fi român au fost puse la rang de cinste.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet