Dragobete la grădiniță

Ziua îndrăgostiților la români a fost marcată si de cei mai mici dintre noi. Astfel, preșcolarii de la o grădiniță din Constanta au avut activități specifice pe 24 februarie. Au făcut gogoși în formă de inimioara, au realizat cuiburi de păsări din coji de nuci și au confecționat ornamente în cu aceeași temă.

Bucurie mare pentru micuții din această grădiniță. Doamnele educatoarea le-au povestit legenda lui Dragobete, băiatul Babei Dochia. Cei mici au aflat că în fiecare an, pe 24 februarie este marcată Ziua dragostei. În consecință, toate activitățile pe care le-au desfășurat astăzi au avut ca tematică, iubirea.

Au realizat ornamente în formă de inimă, dar și cuiburi de păsări din coji de nuci.

Într-o altă clasă, micuții s-au echipat corespunzător pentru a bucătării. Ei vor realiza gogoși în formă de inimioară. Tanti Mia este bucătarul șef și ne explică și noua rețetă pentru cele mai gustoase gogoși.

Se spune că de Dragobete băieții nu trebuie să supere fetele, ci să le iubească. În popor se mai spune că odată cu data de 24 februarie începe primăvara, dar și anul agricol, iar păsările încep să își caute cuib.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine:Adrian Florea