Dovezile înlocuitoare ale permiselor auto, prelungite din oficiu

Posesorii de dovezi înlocuitoare a permisului de  conducere care expiră în perioada  stării de urgență, nu mai trebuie să depună cereri de prelungire a acestora.

Autoritățile centrale au dispus prelungirea dovezilor înlocuitoare cu drept de circulație ale permisului de conducere, pentru limitarea infectării cu coronavirus. Astfel, persoanele vizate nu mai sunt nevoite să depună cereri de prelungire a dovezilor.

De asemenea, procurorii vor emite din oficiu ordonanțe de prelungire a acelor dovezi, iar toate ordonanţele vor fi transmise direct către unităţile de poliţie competente, fără să mai fie nevoie de consemnarea prelungirii pe dovada propriu-zisă, potrivit IGPR.

“La nivelul parchetelor, în cauzele în care anterior instituirii stării de urgență prin ordonanță a procurorului a fost dipusă prelungirea dovezilor înlocuitoare cu drept de circulație ale permisului de conducere, emise în temeiul art. 111 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, pentru limitarea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2, persoanele interesate nu este necesar să depună cereri de prelungire”, se arată în comunicat.

De precizat că măsura a fost stabilită prin coordonare interinstituțională între Parchetul General, Ministerul de Interne și Inspectoratul General al Poliției Române.

Redactor: Daniel Albu