Două zile de vacanță ratate!

Vremea urata care s-a instalat pe litoral, în această dimineata, a stricat planurile petrecăreţilor de la malul marii. Frigul, vantul si ploaia a ruinat sfarsitul de saptamana, iar turistii s-au vazut nevoiti sa caute alternative la statul pe plaja si baia in mare. Au fost cozi la Delfinariu, terasele au devenit neîncapatoare iar cei mai necajiti preferat să plece spre casă.

Noroc cu delfinii! Salturile celor doi delfini, Ni-Ni si Pei-Pei, i-au incantat pe turistii veniti sa petreaca jumatate de ora in compania celor doua mamifere. Au cantat cu ei, au dansat cu ei si i-au aplaudat minute-n sir, la spectacolul oferit in bazinul acoperit.  Delfinariul se umple mai ales in zile precum aceasta, cand cerul e acoperit de nori si ploaia alunga lumea de pe nisipul plăjii. La reprezentatia de la ora 11.00, au fost cozi la casele de bilete.

Pe nimeni n-a ajutat vremea. N-a tinut cu niciun turist care a venit la mare, iar oamenii suparati ca nu vad nicio raza de soare, au trebuit sa-si umple timpul dupa imaginatia si preferintele fiecaruia. La orele pranzului, Mamaia era sufocata de trafic, pe sensul catre Constanta. Se mergea bara la bara; de fapt, mai mult se statea pe loc.

Cei care au avut buzunarul mai larg s-au dus la terase si restaurante. Costa ceva mai mult decat un suc si-o inghetata, dar si atmosfera e alta. Iar patronii si-au vazut profiturile marite, zilele astea. Necazul unora, bucuria altora.

Pe plaja au fost, astazi, doar romanticii incurabili, cei care iubesc marea in orice anotimp si pe orice vreme.

Meteorologii spun ca vremea se va îmbunatati considerabil, însă abia de marți, când vor fi 26 de grade celisus și soarele va straluci pe un cer senin, fara pic de nor. Să nu ne pierdem, însă, optimismul:  vacanta mare este abia la început!

Redactor: Paul Alexe