Două trupe de teatru de amatori din Medgidia joacă pe scena Cercului Militar din oraş

Luna şi premiera. Acesta este ritmul în care lucrează cele două trupe de amatori din Medgidia. Unii dintre actori sunt elevi de liceu sau studenţi, alţii pensionari, iar majoritatea lucrează.

Se întâlnesc în fiecare sâmbătă şi duminică şi numai infinita dragoste pentru artă îi ţine împreună.

Copiii sunt încântaţi de rolurile pentru care repetă cu mare drag. Au luat în serios joaca de-a teatrul şi recunosc că, datorită lucrului săptămânal şi a prieteniilor care s-au legat în timpul repetiţiilor între colegii de scenă, au scăpat de inhibiţii, timiditate şi chiar performanţa lor şcolară a cunoscut o evoluţie frumoasă. Au devenit mai responsabili şi mult mai deschişi. De la costume şi până la decoruri, totul este gândit, creat, întreţinut şi îmbunătăţit de micii mari actori în devenire.

Cât despre decor, şi acesta este refolosit şi recondiţionat tot de membrii trupei înainte de fiecare reprezentaţie. Mîndria de a purta costumele unor mari actori este evidentă.

Următoarea premieră va fi peste două săptămâni. Sub îndrumarea regizorului Ion Crişu, piesa pusă în scenă se numeşte „Reminescenţe din trecut”.

Reporter: Zully Mustafa ; Imagine: Valentin Cerbanescu