Două școli din Năvodari vor beneficia de terenuri de sport cu gazon sintetic

Este vorba despre școlile numărul 1 și numărul 3 acolo unde au început deja lucrările pentru nivelarea solului. Gazonul este unul profesional și cu o dimensiune de 50 de milimetri, special conceput pentru copii.

Autoritățile locale din Năvodari au demarat un proiect de modernizare a terenurilor de sport situate în vecinătatea școlilor. Școlile numărul 1 și 3 vor beneficia de terenuri cu gazon sintetic de cea mai bună calitate. Gazonul este importat de la o firmă specializată din Italia și urmează să fie montat în cel mai scurt timp. Până atunci terenul trebuie să fie nivelat.

Astfel de suprafețe sintetice sunt unice la nivelul orașului Năvodari, iar Primăria a apelat la un gazon profesional tocmai pentru ca durata de viață a terenului să fie cât mai mare. Elevii se vor putea bucura de gazonul sintetic în cel mai scurt timp fără să mai riște răni sau zgârieturi provocate de căzături în timpul alergărilor. Pe teren se vor putea organiza, în afara orelor de educație fizică din programa școlară, și diverse activități sportive.

Redactor: Bogdan Bolojan