Două proteste la Constanța

Constănțenii au prins gustul protestelor. După ce, săptămâna trecută, aproximativ 1000 de oameni au protestat în Piața Ovidiu, împotriva proiectelor de graţiere şi modificare a Codurilor prin ordonanţă de urgenţă, anunțate de Guvern, iată că, pentru acest sfârșit de săptămână se anunță nu unul, ci două proteste în municipiul de la malul mării!

Un nou protest are loc la Constanţa, sâmbătă seară. „Scoatem Constanţa din Beznă!” este sloganul sub care o asociație civică de atitudine îi cheamă pe localnici la protest. Reprezentanţii asociaţiei spun că sunt nemulţumiţi de modul în care edilii se ocupă de iluminatul public, dar pe lista nemulţumirilor se mai află deszăpezirea pe perioada iernii, lipsa registrului spaţiilor verzi, modul în care sunt emise autorizaţiile de construcţie şi împrumutul de 25 de milioane de euro pentru achiziţia unor autobuze diesel în locul unora electrice. Protestul era programat să înceapă la ora 18.00, în faţa Prefecturii.

Un alt protest va avea loc duminică, începând cu ora 17.00, în faţa Prefecturii Constanţa, similar cu cel din week-end-ul trecut. Evenimentul, derulat sub sloganul „Stop mafiei, susţin democraţia, susţin DNA!”, se va sincroniza cu protestul similar din Bucureşti, dar şi cu protestele programate în marile oraşe din ţară. Potrivit HotNews, Guvernul va adopta, miercuri, proiectele de graţiere şi modificare a Codurilor prin ordonanţă de urgenţă sau va decide să îşi angajeze răspunderea în Parlament. Asta după ce, luni, Ministerul Justiţiei va organiza o consultare publică pe tema proiectelor amintite.

Redactor: Paul Alexe