Două noi cazuri de înec pe litoral

Bilanțul persoanelor înecate în acest sezon estival crește pe zi ce trece. În această vară 54 de persoane au fost scoase inconștiente din apele mării de salvamari. Din păcate, pentru 12 din ele a fost prea târziu. Chiar și în ultimele 24 de ore, au fost semnalate două cazuri de înec: unul în Stațiunea Mamaia, iar altul în Eforie.

În două luni și jumătate, 12 persoane și-au pierdut viața în valurile mării. Alte aproximativ 40 se află încă pe patul de spital și luptă pentru viața lor. Din păcate însă, tragediile continuă pe litoral.  La Eforie Nord, un bărbat a fost scos de salvamari în stop-cardio respirator.

Și în Mamaia în ultimii 24 de ore salvamarii au avut foarte mult de muncă cu turiștii care s-au aventurat în valurile învolburate. O singură persoană a avut însă nevoie de intervenția paramedicilor.

Salvamarii recomandă turiștilor să respecte semnificația steagurilor arborate, pentru ca astfel de situații să nu se mai repete. În cazul steagurilor galbene, înotul este recomandat doar persoanelor care înoată foarte bine, iar dacă este arborat steagul roșu intratul în apă este interzis.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea