A doua etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare s-a încheiat astăzi

A doua etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare s-a încheiat astăzi,  30 martie, iar procesarea cererilor se va face până pe data de 5 aprilie. Asta pentru că, după prima etapă de înscrieri, toate unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa au afişat listele copiilor admişi în clasele pregătitoare pentru anul şcolar viitor. Astfel că acolo unde au rămas locuri disponibile în aceste zile, părinții au putut să întocmească cereri pentru înscrierea micuților în unitățile școlare.

Potrivit legii învăţământului, toţi copiii care împlinesc şase ani până la 1 august 2017 trebuie înscrişi la clasa zero. Iulian Jegu directorul Școlii Gimnaziale „ Constantin Brâncuși” din Medgidia spune că unitatea de învățământ este pregătită pentru a primi un număr de 100 de micuți, astfel că părinții interesați ar trebui să se grăbească pentru a mai găsi locuri disponibile

La nivelul judeţului, au rămas disponibile în etapa a doua, aproape 2.500 de locuri, a declarat inspector şcolar general Gabriela Bucovală.

„În acest moment avem un total de 2.451 de locuri libere, sunt locurile afișate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean, dintre care 260 sunt în școlile particulare. Au fost admiși până în acest moment în etapa I 5.345 de copii din cele 5.402 cereri depuse. După finalizarea primei etape au rămas doar 57 de copii nerepartizați. La nivelul municipiului avem la această dată 793 de locuri vacante – învățământ de stat și învățământ particular”, a precizat șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Gabriela Bucovală.

Pentru  a veni în sprijinul părinților cadrele didactice oferă posibilitatea de a cunoaște activitatea din incinta instituției. Astfel că micuții însoțiți de părinți pot vizita școlile unde doresc să se înscrie.

Redactor: Daniel Albu