Două clădiri ale fostului Spital Municipal vor fi demolate

Se face „curățenie” în curtea Spitalului de Boli Infecțioase din municipiul Constanța. Două dintre clădirile care au aparținut fostului Spital Municipal vor fi demolate, deoarece se află într-o stare avansată de degradare și pun în pericol siguranța persoanelor aflate în apropiere.

Două dintre clădirile care au aparținut fostului Spital Municipal vor fi demolate. Clădirile stau de ani buni nefolosite și au ajuns într-o stare avansată de degradare. Lipsa investițiilor din perioada în care erau în uz dar și seismele repetate din ultimii ani și-au spus cuvântul.

 Astfel că, având în vedere pericolul pe care îl pot pune, reprezentanții Consiliului Județean Constanța au decis să înceapă demolarea clădirilor. În ultima ședință a CJC, consilierii au decis cu 32 de voturi, trecerea a două clădiri din administrarea Spitalului Județean Constanța, în administrarea Consiliului Județean Constanța.

Așadar, în urma deciziei consilierilor județeni, imobilele urmează să fie desființate prin demolare. Reamintim că, din 2003 până în 2010, în cele 2 clădiri au funcționat secțiile exterioare ale Spitalului Județean. Mai exact, Secția Medicală 3, Secția ORL, Secția Endocrinologie și Secția de Chirurgie Buco-maxilo-facială.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea