Dosarul morții Mădălinei Manole a fost redeschis

Avocata care s-a ocupat de cazul Elodia, Crina Radu, a trimis o plângere,  prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în numele părinților artistei. Aceștia contestă decizia de neîncepere a urmăririi penale și vor ca Petru Mircea, soțul Mădalinei, mama acestuia și cel care a furnizat pesticidul Furadan să fie acuzați de crimă.

Tribunalul Bucureşti a decis că procurorii nu au luat în calcul toate probele aduse de părinţii artistei împotriva fostului soţ, Petru Mircea. Ei au susţinut tot timpul că fiica lor a murit din vina lui. Acum, procurorii vor relua cercetările. Se presupune că este posibilă chiar și deshumarea Mădălinei Manole pentru o nouă necropsie.

Familia doreşte ca ancheta să continue şi ca medicii legişti să le spună dacă artista avea şi alte răni în afară de cea de la cap, din momentul în care s-a prăbuşit. Asta după ce raportul de autopsie a arătat că moartea Mădălinei a fost una violentă, cauzată de “insuficienţa cardio-respiratorie acută consecutivă intoxicaţiei cu o substanţă extrem de toxică'”.

“Am jurat pe mormântul fetei mele că nu mă voi opri până când nu va ieşi la suprafaţă adevărul gol-goluţ”, a declarat Ion Manole.

El a mai adăugat că intenţionează să deschidă o acţiune în care acuzaţia să fie de crimă cu premeditare. Lucrurile s-au complicat când în dosar a apărut un bărbat,  Sorin Ilioaia, care a dat o declaraţie sub jurământ, în faţa unui notar public, susţinând că are dovezi care l-ar incrimina pe Petru Mircea, însă procurorii nu i-au luat în calcul declaraţia.

“Dacă şi prin aşa ceva trebuie să trec, am să trec. Dacă va implica şi asta redeschiderea anchetei, bineînţeles ca se va întâmpla”, a declarat Petru Mircea, fostul soţ al artistei. Mădălina Manole a fost găsită fără suflare de soţul ei pe 14 iulie 2010, chiar în ziua în care împlinea 43 de ani.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnal Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu