Dosarul DNA l-a scos pe Culețu din politică

Parlamentarul liberal Dănuț Culețu și-a depus demisia la Camera Deputaților și s-a autosuspendat, conform noului statut al PNL, din funcția deținută în cadrul formațiunii politice. Dacă inițial Culețu nu a dorit să comenteze motivele ce l-au împins spre acest gest, fostul deputat a revenit și a susținut că nu vrea să fie o țintă pentru adversarii politici și pentru autorități, și nici o povară pentru Partidul Național Liberal.

Reamintim că în data de 6 ianuarie 2015, Direcția Națională Anticorupție a dispus trimiterea în judecată a lui Dănuț Culețu, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, în perioada în care acesta a deținut funcția de Prefect al Județului Constanța și, din această calitate, a fost și președinte al Comisiei Județene de Fond Funciar.

În dosarul întocmit de procurorii DNA se arată că, în mod ilegal, Dănuț Culețu a aprobat reconstituirea dreptului de proprietate în favoarea unor persoane fizice pentru o suprafață de peste 650 de hectare, teren ce aparținea Stațiunii de Cercetare Agricolă din localitatea Valu lui Traian. Conform DNA, reconstituirea a fost aprobată deși persoanele fizice nu au făcut dovada că au deținut terenuri pe acel amplasament. Conform procurorilor, prejudiciul adus stațiunii de cercetare se ridică la peste un milion de lei.

În același dosar, a fost trimis în judecată și Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian.

Redactor: George Marinescu