Dosarul de la „Micul Regat”, sub lupa magistraților

Maraton în sala de judecată de la Constanța, în dosarul de la „Grădinița groazei”, in care mai multe educatoare si ingrijitoare sunt acuzate ca au maltrat copiii.

Timp de opt ore parintii micutilor care au avut de suferit de pe urma relelor tratamente aplicate de cele care trebuiau sa aiba grija de ei, au fost audiati in prezenta avocatilor dar si a celor sapte responsabile.

Imaginile au socat o tara intreaga, atunci cand au fost facute publice. Cu atat mai mult pe parintii micutilor care au decis sa faca plangeri penale impotriva cadrelor didactice si a conducerii gradinitei. Asa s-a ajuns in fata unui magistrat care in urma cu o luna de zile, in premiera nationala a decis ca cinci dintre micuti sa fie audiati intr-o sala de judecata. O decizie insa care i-a revoltat pe parintii care au refuzat vehement sa isi supuna copiii la un interogatoriu.

In aceste conditii judecatorul a decis sa ii audieze pe parinti. Timp de opt ore doar trei dintre ei au reusit insa sa faca declaratii in fata magistratului. Din cauza volumului mare de informatii judecatorul a decis ca doua dintre mamici sa fie audiate intr-o alta zi.

Nici una dintre educatoarele acuzate ca i-au maltratat pe copiii nu a dorit sa faca vreo declaratie in fata camerelor. Nici ele si nici avocatii care ii reprezinta.

Surse din ancheta care au dorit sa ramana anonime sustin ca avocatii educatoarelor au incercat sa induca judecatorului ideea ca imaginile ar fi trucate si ca totul ar fi fost regizat de parinti cu scopul de a le face rau. In cazul in care judecatorul va decide audiera minorilor cel mai probabil acest lucru se va face intr-o sala speciala in prezenta unui psiholog si a unuia dintre parinti. Urmatorul termen in process a fost stabilit pentru 4 decembrie, atunci cand si celelalte doua mamici care nu au dat declaratii vor fi audiate.

Redactor: Andreea Barbu