Dosare penale pentru contrabandă cu tutun

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa – detașați la Mangalia, au depistat trei persoane care comercializau ţigări, fără îndeplinirea condiţiilor legale. Acestea s-au ales cu dosare penale.

„Comercianţii” cu vârste cuprinse între 29 ani şi 50 ani, intenţionau să vândă trecătorilor mai multe pachete de ţigări fără timbre accizabile, pe raza municipiului Mangalia. Jandarmii au întocmit procesele-verbale de constatare, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, pe care le-au înaintat lucrătorilor Poliţiei Mangalia,  în vederea continuării cercetărilor, iar ţigările oferite spre vânzare au fost ridicate în vederea confiscării. De remarcat că, în general,în  zonele aglomerate din mai toate orașele, își fac prezența și astfel de indivizi care sfidează legea și transformă viciul unor persoane în propria afacere, ilegală dealtfel, dat fiind că nu plătesc nici un ban către statul român, spre deosebire de comercianții autorizați, care plătesc accize pentru astfel de produse. Există și numeroase situații ăn care bișnițarii respectivi sunt tolerați de oamenii legii, însă pentru a putea lua urma adevăraților furnizori, care aduc țigări din afara granițelor țării.

Cetăţenilor li se recomandă, pe această cale, să nu achiziţioneze ţigări care nu îndeplinesc condiţiile legale de comercializare şi să sesizeze autorităţile atunci când observă astfel de fapte.

Redactor: Daniel Albu