Donează și salvează!

Suntem țara lui Dracula și atragem foarte mulți turiști dar, se pare, că săngele majorității românilor ”îngheață” cănd aceștia aud despre conceptul de a dona sânge.Uneori conștiința  sau nevoia ne obligă să o facem ,dar se pare că în ultimul timp preferăm să ignorăm toate strigătele de ajutor venite din partea celor aflați în suferință sau o facem când depășim vârsta de donator.

Zilnic la centrul de transfuzii sala de așteptare este mai mult goală și numărul donatorilor scade văzând cu ochii. În trecut numărul mediu de donatori zilnici se situa în jurul cifrei de 70 de persoane însă în prezent acesta a scăzut sub 30.

Există, totuși, și persoane care recurg frecvent la acest gest, de a dona sânge, din conștiință față de semenii lor aflați la nevoie.

Dacă ne documentăm, aflăm că, donarea sângelui  este o activitate benefică organismului, face măduva să fie activă, imunitatea organismului creşte iar riscurile de paralizie şi de accident vascular se reduc cu 30%. Statistic, oamenii care donează se îmbolnăvesc mai greu și un alt beneficiu este că vei fi mereu cu analizele la zi gratis.

Nu știm niciodată când lucrurile neplăcute se dezlănțuiesc cu forța unui urgan în viața copiilor noștrii, a rudelor sau chiar a noastră . Ne dorim siguranță, o viață fără probleme, griji și tocmai de aceea este imperativ să ne protejăm cu dârzenie asimilănd cât mai urgent, faptul că, donatul sângelui ar trebuii făcut cât mai grabnic și constant.

Reporter: Ramona Mary Manea ; Imagine: George Dima