Donează sânge, salvează vieți!

Tinerii constănțeni sunt încurajați să doneze sânge prin diverse campanii de conștientizare. Prin urmare, voluntarii unei asociații și-au dat întâlnire la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine pentru a-și aduce aportul la această inițiativă. Evenimentul este deja la a treia ediție, iar anul acesta cei care donează în cadrul campaniei vor avea parte de surprize. Mai multe detalii, în materialul care urmează.

Pentru o viață sănătoasă, este recomandat donarea de sânge periodică. De la această premisă au plecat și voluntarii unei asociații din Constanța care au inițiat proiectul ’’SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE!”, ajuns anul acesta  la a treia ediție ediție.

A dona sânge este un gest umanitar și, de cele mai multe ori, anonim. Este o acțiune făcută din suflet pentru a salva o viață de om sau chiar mai multe! Donând 450 – 500 ml de sânge, puteți salva până la 3 vieți omenești. Cantitatea de sânge donat se reface ca volum într-un interval de timp de la câteva ore, până la 2 săptămâni.

Pentru cei care vor trece pragul Centrului de Transfuzii zilele acestea, organizatorii au pregătit și mici surprize.

Permanent este nevoie de sânge și asta pentru că zilnic există pacienți aflați în nevoie. Prin urmare, orice persoană cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani și care nu a suferit de diferite boli, printre care și hepatita și TBC, poate face acest lucru. Dacă v-ați decis să donați sânge, tot ce trebuie să faceți este să veniți în perioada 18-23 martie la Centrul de Transfuzii Sanguine din Constanța. Nu aveți nevoie decât de actul de identitate, iar prin gestul dumnavoastă puteți oferi o speranță la viață.

Redactor: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea