„Donează sânge! Fii erou!”

„Donează sânge! Fii erou!” este sloganul campaniei de încurajare a persoanelor care pot dona sânge ce se desfășoară în această perioadă la Constanța. Cei interesați să doneze câteva sute de grame de sânge pentru a salva vieți, sunt așteptate să dea curs invitației și să se prezinte la Centrul Regional de Transfuzii Constanța.

Proiectul „Donează sânge! Fii erou!” aparținând departamentului de Sănătate Publică din cadrul Organizației Studenților Mediciniști este un proiect care aduce împreună un grup de tineri studenți ai Facultății de Medicină din Constanța, cu scopul de a ameliora deficitul de sânge existent  la nivel local. Membrii asociației invită toți constănțenii să vină în ajutorul semenilor, nu doar să se înduioșeze de necazul acestora.

Campania de donare de sânge se va desfășura în perioada 20- 24 noiembrie, la sediul Centrului de Transfuzii, situat pe strada Nicolae Iorga nr. 85. Programul pentru donare este de luni până vineri, între orele 7.30 – 13.30.

Mii de pacienți din România au nevoie zilnic de transfuzii, iar sângele este unul din produsele ce nu poate fi cumpărat. Doar prin bunăvoința oamenilor, pacienții internați în spitalele din România au o șansă la viață.

Aceasta este o campanie de donare de sânge și totodată de conștientizare, ținând cont că, în România, procentul de donatori voluntari este de 1%.

A fi donator de sânge este un gest voluntar, umanitar, neremunerat și anonim. Permanent este nevoie de sânge și asta pentru că zilnic există pacienți care au nevoie. Prin urmare, orice persoană cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani și care nu a suferit de diferite boli printre care și hepatita și TBC, poate face acest lucru. Dacă v-ați decis să donați sânge, tot ce trebuie să faceți este să mergeți la Centrul de Transfuzii Sanguine din Constanța. Nu aveți nevoie decât de actul de identitate, iar prin gestul dumnavoastă puteți oferi o seranță la viață.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea