Donează sânge. Donează acum

Marcată anual pe data de 14 iunie, Ziua Mondială a donatorului de sânge s-a desfășurat, la Medgidia, sub sloganul „Nu aștepta să apară o catastrofă! Donează sânge. Donează acum. Donează în mod repetat.” Credincioșii care au dorit să ajute s-au prezentat la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din localitate.

Cu ocazia zilei mondiale a donatorului de sânge, Protoieria Medgidia, în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța au organizat o acțiune de donare de sânge pentru cei din spitale. Ușile Bisericii Sf. Ap. Petru și Pavel din Medgidia au fost deschise pentru cei care au răspuns apelului.

Scopul acțiunii a fost acela de a conştientiza importanţa actului donării benevole de sânge. Organizatorii și cei implicați în acțiune au fost mulțumiți că au reușit să adune un număr important de donatori și au făcut și o recomandare în acest sens.

Cu toate că scopul acestei zile este de a crește gradul de conștientizare asupra importanței donării de sânge și de a încuraja cât mai mulți oameni să doneze, obiectivul nu este neapărat de a atrage un număr mare de donatori în această zi, cât de a-i sărbători pe cei care donează sânge în mod voluntar, fără vreo recompensă, decât aceea că au ajutat la salvarea a milioane de vieți.

Redactor: Paul Alexe