”Donează o șansă la viață pentru Rareș”

Un băiețel de doi ani și jumătate din Constanța, cu un diagnostic cumplit, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trăi. În urmă cu un an, i s-a făcut un transplant medular cu celule stem, însă fără succes. Acum are o nouă șansă, însă este nevoie de un nou donator.

Rareș Popescu, un copil în vârstă de doi ani și jumătate, a fost diagnosticat, la vârsta de numai un an, cu o formă rară și agresivă a unei boli neiertătoare. La începutul lui  2016, i s-a făcut un transplant medular cu celule stem de la tatăl său, însă, din păcate, nu a fost o operație reușită. Medicii au concluzionat că, pentru a putea supraviețui, Rareș are nevoie de celule de la un alt donator, neînrudit. Astfel, pe data de 4 și 5 februarie,  Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice va organiza Campania „Donează o șansă la viață pentru Rareș”.

Acțiunea se va derula, sâmbătă, 04 februarie,  în Municipiul Constanța și Municipiul Tulcea, iar duminică, 05 februarie, în satul natal al lui Rareș localitatea Beidaud, județul Tulcea.

Pentru informare, consiliere și recoltarea probelor de sânge pentru testele necesare înscrierii în Registru  se va deplasa o echipă formată din medici și asistente medicale de la Centrul De Transfuzie Sanguină București, Spitalul de Urgență Floreasca, Centrul De Transfuzie Sanguina Galați și Centrul Regional De Transfuzie Sanguina Constanța.

  • Municipiul Constanta, la Centrul Regional De Transfuzie Sanguina Constanța, linga Spitalul Județean Constanța, strada Nicolae Iorga, nr.85, sâmbătă 04.02.2017, în intervalul orar 10.00-15.00 cu posibilitatea de prelungire a programului în funcție de numărul persoanelor prezente.
  • Municipiul Tulcea la Restaurant “Marinarul”, strada Spitalului, nr.34, sâmbătă 04.02.2017, în intervalul orar 09.00-15.00 cu posibilitatea de prelungire a programului în funcție de numarul persoanelor prezente.
  • Localitatea Beidaud, Judetul Tulcea la Scoala Gimnaziala Beidaud, strada Primăriei, nr.19, duminica 05.02.2016  în intervalul orar 10.00-15.00 cu posibilitatea de prelungire a programului în functie de numarul persoanelor prezente.

Activitatea se va desfășura în afara programului de lucru. Cei care vor să întindă o mână de ajutor pentru salvarea băiețelului, sunt așteptați la locațiile menționate.

Redactor: Daniel Albu