Donație Rompetrol Moldova

KMG International, prin subsidiara Rompetrol Moldova, va dona 6.500 litri de combustibil autorităților locale din Chișinău, Soroca, Hâncești, Bălți și Ungheni.

Scopul acțiunii este acela de a susține eforturile în combaterea răspândirii virusului COVID-19.

„A venit timpul să dăm dovadă de solidaritate și să susținem eforturile autorităților în lupta împotriva pandemiei cauzate de noul tip de coronavirus, COVID-19. În situația creată, este foarte important să sprijinim medicii și personalul medical, care lucrează fără încetare și salvează viețile oamenilor. Le mulțumesc colegilor care lucrează sub brandul Rompetrol pentru profesionalism și pentru toate măsurile luate în vederea protejării angajaților și a clienților, dar și pentru livrarea combustibilului fără întreruperi și în cele mai sigure condiții”, a declarat Askar Zhaparov, Directorul General al Rompetrol Moldova.

Carburantul va fi alocat regiilor municipale direct responsabile și implicate în dezinfectarea locurilor publice, livrarea și asigurarea produselor și echipamentelor medicale, dar și în transferul cadrelor medicale către spitale și locurile de odihnă.

Toate companiile care fac parte din Grupul KMG International, inclusiv Rompetrol Moldova, și-au activat recent planul de gestionare a situațiilor de criză privind operațiunile și activitățiile Grupului din toată regiunea Mării Negre. Acesta respectă toate recomandările și deciziile adoptate de autoritățile locale și centrale.

Rompetrol Moldova își încurajează clienții să respecte toate indicațiile personalului de la benzinării precum și măsurile adoptate pentru prevenirea răspândirii COVID-19. De asemenea, compania recomandă clienților să alimenteze cu ajutorul cardului „Card Rompetrol”, pentru a plăti direct la pompă și, astfel, să poată reduce interacțiunea în stații.

Rompetrol Moldova este unul din cei mai mari importatori de combusibil din Republica Moldova. Compania face parte din Grupul KMG International, deținut de compania națională de petrol și gaze din Kazahstan, KazMunayGas. Rompetrol Moldova a creat peste 1.000 de locuri de muncă în cei 17 ani de existență pe piața locală. La ora actuală, compania operează o rețea alcătuită din 89 de stații de carburanți, amplasate în toată țara.

Redactor: Mihaela Țânțaru