Donare de sânge pe 17 februarie la Năvodari

O acțiune de donare de sânge se va desfășura sâmbătă, 17 februarie 2018, între orele 08.30- 13.30, la Centrul de Zi  pentru Copii și Persoane în Vârstă din Năvodari. Sunt așteptate toate persoanele sănătoase dornice să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Centrul  Regional  de Transfuzii  Sanguine  Constanța  și Primăria  Orașului Năvodari  organizează  sâmbătă,  17 februarie, între  orele 08.30- 13.30, o acțiune de donare de sânge.

Pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani, cu greutatea peste 50 kg , care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent sau boli de inimă.Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență  cu boli de inima, neurologice sau  alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cei care doresc să doneze, trebuie să aibă în vedere că este interzis consumul de băuturi alcoolice cu  3  zile  înainte de donare. În  ziua donării,  se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml lichide.

 „Persoanele care efectuează o donare completă, de 450 ml sânge,  beneficiază la cerere de:

  • 7 tichete de masă pentru produse alimentare;
  • o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari;
  • decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu / reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.”, informează Primăria Năvodari.

Acțiunea de donare de sânge se va desfășura la Centrul de Zi  pentru Copii și Persoane în Vârstă, situat pe strada Sănătății numărul 3,  din Năvodari.

Redactor: Isabela Boantă