Donald Trump bolnav de COVID, se plimbă cu mașina

Nu a tinut cont nici de sfaturile medicilor, nici de faptul ca ar putea sa infecteze si alte persoane din jurul lui.

Diagnosticat cu COVID-19, preşedintele american Donald Trump a părăsit spitalul militar in care era interat, pentru a-şi saluta, din mașină susţinătorii.

Liderul de la Casa Albă a fost vazut prin geamul maşinii, ce-i drept purtand masca. Insa, in SUV-ul blindat se mai aflau cel puţin alte două persoane, agenți ai Serviciilor Secrete.

Escapada fusese anuntata de  Donald Trump, cu putin timp inainte a trece la fapte.

In timp ce sustinatorii presedintelui au aplaudat gestul acestuia, mai multi democraţi proeminenţi şi medici au condamnat actiunea. Ei l-au acuzat pe Trump că a pus în pericol, fără rost, agenţii Serviciilor Secrete.

Nu la fel a procedat si prima doamnă, Melania Trump, diagnosticată de asemenea cu virusul Sars Cov 2. Ea nu a părăsit reşedinţa de la Casa Albă, unde se află în izolare, pentru a-si vizita soţul la spital. A constientizat, se pare, riscul de a contamina si alte persoane.

Starea de sănătate a preşedintelui Donald Trump continua să se îmbunătăţească. Pe lângă Dexametazonă, preşedintele Trump a primit un cocktail de anticorpi chiar de la debutul bolii şi urmează un tratament de cinci zile cu Remdesivir.

Redactor: Mihaela Țânțaru