Doliu în staţiunea 2 Mai de la malul mării

casa Sergiu NicolaescuDoliu în staţiunea 2 Mai de la malul mării, acolo unde Sergiu Nicolaescu avea o casă construită pe faleză. Regizorul mergea în fiecare vară să picteze şi să îngrijească tufele de trandafiri, spun localnicii. Aceştia s-au dus la locuinţa regizorului cu lumânări aprinse.

Sergiu Nicolaescu şi-a construit casa din sudul litoralului după ce filmase în apropiere, la Vama Veche. Nea Paul, care a îngrijit casa timp de 22 de ani, l-a cunoscut bine pe regizor şi chiar a jucat în câteva dintre filmele lui.

Lui Sergiu Nicolaescu îi plăcea mult să picteze, spune Nea Paul. Una dintre camerele vilei, cea mai luminoasă, devenea peste vară atelierul regizorului. Dacă vremea era bună, Nicolaescu picta în curte, printre trandafiri. Deşi avea o vârstă înaintată, Sergiu Nicolaescu ieşea deseori pe mare cu un skyjet. Și Iolanda Nicolaescu, sora regretatului regizor, este distrusă de dispariţia acestuia. Ea spune că nici măcar nu a ştiut că fratele ei s-a internat în spital, iar acum îi este foarte greu să accepte moartea sa.

Iolanda Nicolaescu a rememorat și clipele copilăriei.

Vestea morţii regizorului i-a întristat pe localnicii din 2 Mai.

Acum, cea mai mare dorință a lui Nea Paul este ca locuinţa de la malul mării să fie tranformată în muzeu.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu