Doliu în presa românească

George Stanca a murit astăzi la vârsta de 71 de ani. Scriitorul suferea de afecțiuni grave, iar de câteva luni bune era supravegheat în permanență de către medici. Astăzi, George Stanca a pierdut lupta cu viața.

Ziaristul George Stanca a murit astăzi în jurul orei 15:00, în urma unui stop cardio-respirator. Acesta suferea de ceva vreme de o boală gravă și era internat de luni bune în spitalul Sf. Maria din București.

George Stanca s-a născut pe 7 mai 1947, în Buftea, Județul Ilfov . Era membru în Uniunea Scriitorilor din România încă din anul 1990. A fost declarat “Omul anului 2004”, la secțiunea cultură și din anul 2009 scria o rubrică zilnică într-unul din ziarele cu tiraj național.

Ziarist, poet și publicist, George Stanca a fost singurul român condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru plagiat. Acesta a fost găsit vinovat pentru faptul că a plagiat “Jurnalul” lui Lev Tolstoi.

Deși suferea de o boală gravă, ultima înregistrare de pe internet din anul 2018, ne înfățișează un George Stanca vesel și plin de viață, în promovare cu noul său volum, ,,Pionier în pop, rock și folk”.

George Stanca va fi înmormântat, joi, la Cimitirul Bellu din capitală.

Redactor: Alexandra Panait