Doliu în familia regală din Danemarca

Doliu în familia regală din Danemarca. Prințul consort Henrik al Danemarcei, soțul reginei Margareta a ll-a,a decedat marți, la vârsta de 83 de ani.

Casa Regală daneză a anunțat într-un comunicat că prinţul consort Henrik al Danemarcei, soţul reginei Margareta a II-a, a murit marţi seară. Acesta a decedat la Castelul Fredensborg, la vârsta de 83 de ani.Prințul Henrik s-a stins din viata avându-i alături pe soţia şi pe cei doi fii ai sai. El a fost întotdeauna nemulțumit de faptul că nu a primit titlul de rege, deși era căsătorit cu regina Margareta a II-a. Acesta a anunțat, în cursul anului trecut, că   nu vrea să fie îngropat lângă soția lui.

“Nu este un secret faptul că mulți ani prințul a fost nemulțumit de rolul său și de titlul pe care l-a primit în monarhia daneză. Decizia de a nu fi îngropat lângă regină este o consecință a faptului că nu a fost tratat în mod egal cu soția  sa”, a declarat directorul de comunicare al Royal Danish House.

Prințul Henrik s-a născut în anul 1934 și s-a retras din viața publică în urmă cu doi, din cauza problemelor de sănătate. În anul 2000, cuplul regal danez a efectuat o vizită de stat de trei zile în România, fiind invitat de  preşedintele Emil Constantinescu la Palatul Cotroceni.

Redactor: Isabela Boantă