Doliu în Biserica Ortodoxă Română

Epifanie-NorocelEpiscopul Buzăului și Vrancei, Prea Sfințitul Epifanie Norocel, a murit aseară la Spitalul Orășenesc din Panciu. În vârsta de 80 de ani, Prea Sfinția Sa a suferit un atac de cord în timp ce mergea spre mănăstirea Brazi din Vrancea.

Potrivit reprezentanților Bisericii Ortodoxe Române, arhiepiscopul Epifanie Norocel se afla într-o vizită la o biserică din zona Panciu cu ocazia sărbătorii Sfântului Ioan Botezătorul, când i s-a făcut rău. Înaltul Prelat a fost transportat la spital, dar nu a mai putut fi salvat. Medicii l-au avertizat încă din luna decembrie că are nevoie urgent de o operație pe cord, după ce i-au implantat trei stenturi pentru a-l ține în viață. În ciuda problemelor de sănătate a rămas, însă, implicat în viața parohiilor. Episcopul se afla în fruntea Episcopiei Buzăului din anul 1982.

La aflarea veștii că Arhiepiscopul a murit, mai mulți preoți și măicuțe au venit la spitalul din Panciu.

Trupul neînsuflețit al Arhiepisocului Epifanie Norocel a fost transportat la Buzău și va fi depus în Catedrala din municipiu. Slujba de înmormântare va avea loc pe 10 ianuarie tot la Catedrala Arhiepiscopală.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu