Doi tineri constănțeni doreau să vândă bani falși

Jandarmii constănțeni au surprins două persoane care doreau să vândă 550 euro falși. Autoritățile sfătuiesc cetățenii să cumpere valută doar de la casele de schimb valutar autorizate, pentru a evita astfel de situații.

Luni, în jurul orei  10.30,  un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile, care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în municipiul Constanţa, la intersecţia dintre B-dul Ferdinand şi strada Răscoalei 1907, a observat doi tineri, de 17 respectiv 18 ani, care au început să se agite la vederea jandarmilor. Au fost opriţi şi întrebaţi dacă au ceva de declarat şi dacă au obiecte periculoase asupra lor. În primă fază, au spus că nu au nimic de declarat.

Când jandarmii au început să le facă controlul corporal sumar, cel mai mic a scos din buzunarul interior al gecii, două bancnote, de 500 de euro, repectiv 50 de euro. Întrebat fiind despre bani, acesta a declarat că o rudă a pierdut banii în parcul din apropiere, iar ei i-au găsit după aproximativ oră. La examinarea banilor, jandarmii şi-au dat seama că bancnotelor le lipsesc elementele de siguranţă şi prin urmare sunt false. Autoritățile explică metoda înșelăciunii:

„Atenţie la neatenţie! Metoda este simplă- Când începe aşa zisă tranzacţie, de fiecare dată, unul vine în alergare din spate, spune că vin poliţiştii şi că trebuie să se facă schimbul imediat.  În consecinţă, nu ai timp să verifici bancnotele şi ulterior îţi dai seama că ai fost înşelat. ”

Pe numele celor doi, au fost întocmite actele de constatare pentru punerea în circulaţie a valorilor falsificate.

Redactor: Isabela Boantă