Doi soți din localitatea constănțeană Credința și-au vândut copiii

Cei doi soți au 11 copii și trăiesc într-o sărăcie lucie. Sunt cunoscuți în satul Credința pentru obiceiurile lor neortodoxe în privința copiilor. Unii dintre ei au fost părăsiți în spital, iar alții trimisi de mici la muncă. Ceea ce au ajuns, însă, să facă pentru bani, este strigător la cer.

Micuța Irina a avut ghinionul de a se naște în sânul acestei familii. Pînă la vârsta de șase ani, părinții nu au avut bani nici măcar să îi facă fetei Certificat de Naștere. Au ținut-o nedeclarată, nevaccinată și subnutrită, la fel ca pe ceilalți copii. Irina a avut totuși șansa la viață, după ce unei mătuși i s-a făcut milă de ea și a hotărît să o adopte.

Doi ani mai tîrziu, după ce și-au luat mâinile de pe copilă, cei doi părinți biologici au început să aibă pretenții financiare de la mama adoptivă.

De Paste, părintii au luat-o pe fată acasă cu forța, așa că mama adoptivă a mers direct la Poliție, unde a povestit totul.

În urma anchetei au ieșit la iveală aspecte cutremurătoare din viața celor doi părinţi. Se pare că aceștia și-au vîndut o altă fetiță unei familii de români din Cipru, în schimbul unei sume importante de bani.

Polițiștii au luat deja legătura cu omologii lor din Cipru pentru a ajunge la fetița vîndută.

Împotriva tatălui biologic a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru  trafic internațional de carne vie și tentativă de șantaj. Între timp, a fost sesizată și Direcția Pentru Protecția Copilului, care va demara o anchetă socială în cazul familiei din satul Credința.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.