Doi angajaţi ai Registrului Auto Român sunt suspectaţi că fac parte dintr-o reţea de hoţi

Doi angajaţi ai Registrului Auto Român sunt suspectaţi că fac parte dintr-o reţea de hoţi de maşini de lux. Prin urmare, poliţiştii şi procurorii bucureşteni au făcut astăzi, 23 de percheziţii, în urma cărora au ridicat pentru audieri 21 de persoane.

Modul de operare era inedit: după ce furau maşini din străinătate şi din ţară, le îmbinau piesele, iar produsul finit era revândut cu zeci de mii de euro.

Chiar şi de pe urma maşinilor vechi, hoţii câştigau sume impresionante. Îmbinau piesele cu unele care proveneau de la autoturisme noi, furate. “Fabricau” astfel autovehicule pe care le vindeau cu sume cuprinse între 20.000 şi 30.000 de euro. Printre cei 21 de membri se numără doi angajaţi ai RAR şi mai mulţi paznici ai unor parcări de cluburi de lux din Capitală, care furau maşinile clienţilor. Unul dintre păgubiţi a rămas în 2009 fără o maşină de teren ce valorează peste 50.000 de euro. Cei 21 de membri ai reţelei sunt cercetaţi pentru luare de mită, înşelăciune, fals, tăinuire, dare de mită şi abuz în serviciu.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul LItoral TV

Redactor: Doina Sirbu