Doi angajați ai Direcției Județene de Pază Constanța au condus beți și au tras cu pistolul în aer

Doi angajați ai Direcției Județene de Pază Constanța, printre care și șeful acesteia, riscă să-și piardă posturile, din cauza comportamentului total deplasat. Cei doi s-au rcat beți în mașina instituției și au făcut circ în trafic. Mai mult decât atât, Lucian Titi Giurcă, directorul serviciului, cunoscut și ca ”omul cu pipă de la Consiliul Județean”, a scos și un pistol cu care a tras mai multe focuri în aer, pentru amuzament.

Valentin Oprică, de 27 de ani, și Lucian Titi Giurcă, de 40 de ani, şef Direcției Județene de Pază din cadrul Consiliului Județean Constanța, s-au dat în spectacol, pe stradă, în cursul zilei de vineri. Show- ul a fost suficient de gomotos, încât cineva a sunat la 112 și a solicitat intervenția polițiștilor. Din spusele oamenilor, șoferul era beat, iar pasagerul din dreapta, beat și el, a scos un pistol airsoft pe geam și a tras focuri în aer. Cel care a tras nu a ținut cont, nici măcar, de faptul că sunt într-o mașină a instituției publice. Polițiștii au răspuns solicitării și au pornit în urmărirea celor doi funcționari publici cu apucături de ”mari gangsteri”. Șoferul nu a oprit la semnalul polițiștilor, motiv pentru care a fost nevoie de întăriri și s-a recurs la blocarea acestora în trafic.

Cum ambii ocupanți ai mașinii miroseau puternic a alcool, au fost duși la spital pentru recoltarea probelor biologice.  Șoferului Valentin Oprică i s-a găsit o alcoolemie de 0,56 mg/l. În această situație, oamenii legii i-au condus la sediul poliției. Lui Valentin Oprică i s-a întocmit dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, plus o amendă de 3000 de lei, pentru că nu a oprit la semnalul polițiștilor. Șeful său, Lucian Giurcă, alias ”omul cu pipa de la CJC”, a fost sancționat cu 2000 de lei și confiscarea armei airsoft. Seria sancțiunilor nu se oprește aici:  Preşedintele Consiliului Județean, Horia Ţuţuianu (FOTO) a anunțat că în funcție de rezultatul anchetei, s-ar putea ajunge la demiterea lui Giurcă și Oprică.

“Aştept raportul complet al poliţiei cu privire la incident şi vom avea şi o anchetă administrativă. Nu tolerez astfel de situaţii în cadrul instituţiei pe care o conduc sau a celor din subordinea Consiliului Județean. Este inadmisibil astfel de comportament şi urmează sancţiuni drastice, inclusiv concedieri”, a spus şeful CJC, citat de presa locală.

Se zvonește că, în cazul în care Lucian Giurcă va fi demis, locul acestuia va fi preluat de un fost polițist al IPJ Constanța.

Redactor: Daniel Albu