Dobrogea, sursă de inspirație pentru artiștii plastici

Consiliul Județean Constanța s-a implicat și a finanțat alaturi de Asociația „Artiști Dobrogeni” proiectul „Organizare sesiune culturală și realizare album cu artişti dobrogeni contemporani” . Albumele realizate de artiștii plastici au fost distribuite gratuit iubitorilor de artă.

Artștii plastici au realizat o excursie de documentare și au putut găsi surse de inspirație  în câteva destinații de poveste din Dobrogea . Astfel, aceștia au reuşit sa orienteze publicul la o mai buna cunoaştere a procesului de creaţie, făcâdu-si cunoscute operele, si detalii din viața lor de artişti.

Lucrările plasticienilor au fost apreciate de public și au fost distribuite gratuit iubitorilor de artă. Sesiunea de creație și evenimentul de lansare a albumului s-a desfășurat într-o atmonsferă caldă, de vibrație artistică, benefică pentru dezvoltarea culturii și tradițiilor dobrogene, ca un brand cultural, pe care îl vor putea întreține ulterior artiști și de care se vor putea bucura generațiile viitoare.  La încheierea proiectului a avut loc și un concurs scolar cu „Teme și tradiţii dobrogene”, organizat de Asociaţia Artişti Dobrogeni în vederea promovării educaţiei prin artă și cultură.  La finalul competiției au fost premiaţi 3 elevi.  Câștigătorii  concursului au primit  dioplome de excelență si  albume de artă si poezie . Implementarea proiectului s-a realizat prin colaborarea fructuoasă dintre Consiliul Județean Constanța  și Asociația „Artiști Dobrogeni”.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes