Dobrogea, sub cod galben de caniculă

Atenție, vine canicula! Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben și cod portocaliu de temperaturi extrem de ridicate, pentru mai multe regiuni, printre care și  Dobrogea. Nu este exclus, ca începând  de mâine,  să  fie  instituit  Codul  Roșu.

Județul Constanța,  împreună  cu alte 14 județe  din  țară  se  află,  începând  de miercuri, sub avertizare de Cod  Galben și  Cod Portocaliu de  caniculă.  Valul  de  căldură  și  disconfortul  termic  vor  continua  să  se  intensifice în toată  țara.  Meteorologii nu exclud ca, începând  de  joi, 3 august,  să  fie  instituit Codul Roșu de caniculă.  În Dobrogea, nordul și estul Olteniei, sud-estul Transilvaniei, Moldova și Muntenia, disconfortul termic  va fi ridicat,  maximele termice fiind cuprinse  între 35-37 de grade Celsius.

„Miercuri și joi, valul de căldură se va intensifica și va cuprinde toată țara. Vremea va fi caniculară, indicele temperatură-umezeală se va situa în general peste pragul critic de 80 de unități, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 și 39 de grade”, anunță meteorologii.

Pe litoral, temperaturile sunt ridicate, iar temperatura apei mării se situează între 23 si 25 de grade.   Specieliștii avertizează asupra pericolelor expunerii prelungite la soare.  Ei vă recomandă să faceți plajă în special între orele 7 și 10 dimineața, respectiv între orele 17-20 după-amiaza. Nu uitați să folosiți loțiunile de plajă, pentru a vă proteja pielea de efectele razelor ultaviolete.

Redactor: Lavinia Barbu