Dobrogea, rol primordial în economia românească

„Invest in Romania”! Un eveniment  dedicat promovării oportunităţilor pentru investiţii, la nivel regional, precum şi stimulării exporturilor româneşti. Pavilionul Expozitional Constanta a fost punctul de intalnire dintre autoritati si reprezentantii mediului de afaceri.

“Invest in Romania”, ediţia I este organizată în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri și cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, și a adus la masa  dezbaterilor figuri emeblematice ale actualului Guvern, care au sublianiat rolul Dobrogei in peisajul economic national.

In cadrul dezbaterii, litoralul romanesc a reprezentat un punct de discutie arzator, iar fostul ministru al IMM-urilor, Florin Jianu,  a reiterat importanta subiectului.

Potrivit INS, în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2016, exporturile au însumat 23,2 miliarde de euro, iar importurile au înregistrat suma de 27 miliarde de euro. În aceeasi perioada, ponderi importante în structura exporturilor şi importurilor sunt deţinute de următoarele grupele de produse: maşini şi echipamente de transport (cu 48,1% la export şi 37,6% la import) şi alte produse manufacturate (33,2% la export, respectiv 31,3% la import).

Reporter: Silviu Calota ; Imagine: Adrian Florea