”Dobrogea interetnică”, la jumătatea drumului

Proiectul cultural „Dobrogea Interetnică” a ajuns la jumătatea drumului. După 26 de reprezentanții în județ, urmează altele 24, numai în liceele din municipiul Constanța.

„Am avut 26 de reprezentații la care au asistat elevi de liceu din județ, public pe cât de critic, pe atât de atent. Ne-au primit cu căldură, ne-au răsplătit cu aplauze, am primit felicitări și ne-au urat succes pe mai departe. Și, să nu uităm, ne-au invitat să-i avem în vedere și pentru proiecte viitoare, considerând inițiativa acestui proiect ca fiind binevenită.”, a declarat Georgiana Rusu, coordonator al proiectului cultural.

„Dobrogea Interetnică” este un proiect despre conviețuirea într-un spațiu multicultural, dedicat liceenilor. Spectacolul promovează diversitatea și toleranța și prezintă în mod artistic repere esențiale ale diversității etnice din Dobrogea.

Spectacolul este pigmentat cu fragmente muzicale, replici și dialoguri purtate inclusiv în limbile celor mai importante etnii care conviețuiesc alături de români pe teritoriul Dobrogei: turci, tătari, romi, ruși-lipoveni, aromâni, greci, bulgari, armeni, evrei.

Scenariul este bazat pe documentarea realizată de reputatul istoric și publicist constănțean dr. Cristian Cealera. „Dobrogea Interetnică” este un proiect cultural realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și organizat de Georgiana Rusu în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Proiectul presupune organizarea a 50 de reprezentații ale unui spectacol de teatru muzical în 50 de licee din județul Constanța, în perioada 23 septembrie – 25 octombrie.

Redactor: Cristina Niță