“Dobrogea cu aromă de cafea”

Istorie cu aromă de cafea! Acesta este ambientul în care constănțenii au făcut cunoștință cu Marin Ionescu-Dobrogeanu, autorul primei monografii a Constanței. Acest mod inedit de abordare a îmbinat în cel mai plăcut mod cultura, frumosul și savoarea.

O cafenea „altfel” din Constanța a fost gazda proiectului “Dobrogea cu aromă de cafea”. Inițiativa reprezintă un regal adus regiunei în an centenar. Proiectul a fost realizat cu sprijinul ong-urilor Inomar Cluster, Asociația Țăranii Dobrogeni și Asociația Culturală Wild Art.

Personalitatea istorică prezentată a fost cea a marelui iubitor de plai dobrogean, Marin Ionescu. Fost militar și istoric român, acesta și-a dedicat viața studierii geografiei și istoriei Dobrogei. Cărturarul a iubit Dobrogea atât de mult încât a decis să își schimbe numele.

Barista Ștefan Dinescu-Crăciun, fondatorul cafenelei și gazda evenimentului a vorbit despre istoria cafelei, tehnică și picanterii. Tot în cadrul acestui eveniment a fost prezentat omagiul adus marelui cărturar , Marin Ionescu-Dobrogianu. O cafea cu gust dobrogean, adică sare de mare și sirop de lavandă. Această nouă cafea ,cu influențe marine și iz de istorie va purta numele istoricului.

De acest concept s-au arătat interesați și jurnaliști internaționali care sunt așteptați să ajungă la Constanța.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet