Dobrogea, altfel de cât o cunoaștem!

Când spunem Dobrogea, ne gândim doar la mare, la soare, dar și la Delta Dunării. Cu toate acestea, această zonă a României nu înseamnă doar atât!  Dobrogea,  un spațiu atât de interesant, divers  și paradoxal, cel mai vechi  și cel mai nou teritoriu al României, posibil cu cea mai mare biodiversitate la nivelul Uniunii Europene, cu oameni ce formează un mozaic cultural ce rivalizează cu multe modele din lume.

Poate vă întrebați ce se poate face în perioada rece, când la plajă nu se poate merge, în județul Constanța? Ei bine, pot fi descoperite obiective turistice, nu foarte cunoscute, locuri minunate și fascinante ascunse în această parte a țării.  Pentru a se convinge de aceste lucruri, agentii de turism din Constanța, cât și jurnaliști, au pornit intr-o excursie de doar o zi, într-un  itinerar ce a cuprins orașele Cernavoda și Murfatlar.

Ecluza de la Cernavodă, punctul Belvedere, ce oferă o imagine magnifică asupra întregului oraș, dar și Dealul Sofia, unde s-au descoperit doua figurine de lut ars, Gânditorul și perechea sa, statuete făcând parte din Cultura Hamangia.

De la Cernavodă, pe Autostrada Soarelui, se poate ajunge la Murfatlar, acolo unde  se găsește una dintre cele mai moderne crame din Dobrogea.

Turiștii sunt  invitați să cunoască o parte din istoria vinului, iar  vizita se încheie cu o degustare a celebrelor vinuri dobrogene.

Ziua s-a încheiat cu o vizită la lacul de cretă și la monumentul Straja. Această impunătoare realizare artistică, ce reprezintă un înger din oțel, este cea mai înaltă statuie din Dobrogea.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea