Doar un weekend îi mai desparte pe liceeni de cea de-a doua sesiune a bacalaureatului (VIDEO)

Tinerii care nu au promovat  examenele naţionale în vară, reintră, de luni, în febra evaluării.

Peste 3000 de candidați care nu au promovat bacalaureatul s-au înscris la cea de a doua sesiune care va debuta luni, 20 august. Absolvenții de liceu din judeţul Constanţa vor susține probele în opt centre de examinare.

Inspectoratul Școlar Judeţean Cosntanța le-a oferit adolescenţilor șansa de a se pregăti pentru examenul de bacalaureat . Liceenii care nu au promovat în prima sesiune au avut șansa să participe în decursul verii la cursuri gratuite de pregătire, însă doar un sfert dintre aceştia s-au prezentat la clasă.

În perioada 20 – 21 august 2012 va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în perioada 20 – 22 august 2012 se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar între 21 şi 22 august, vor fi evaluate competenţe lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Proba D, evaluarea competenţelor digitale, se desfăşoară în zilele de 23 şi 24 august. Pe data de 27 august încep examenele scrise, primul fiind la limba şi literatura română. Ziua următoare este dedicată examenului la limba şi literatura maternă, iar pe 29 august are loc proba obligatorie a profilului. Ultima zi este dedicată probei la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele se vor afişa pe data de 2 septembrie, până la ora 16:00, urmând ca, în aceeaşi zi, să fie depuse şi contestaţiile.  Pe 5 septembrie, liceenii vor afla rezultatele finale.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: George Dima