Doar două săptămâni până când va suna din nou clopoţelul (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZGuCOpb_zcg[/youtube]Deşi mai sunt două săptămâni până la începerea anului şcolar, unitățile de învățământ din Cernavoda stau foarte bine la capitolul pregătiri pentru clasele 0. Angajații nu au intrat în vacanță pe parcursul verii și au muncit la foc continuu pentru ca cei mici să înceapă şcoala în condiții optime. În primul rând, s-au efectuat lucrări de infrastructură, școlile având nevoie de spaţii suplimentare unde să organizeze noile clase. Unele unități au fost nevoite să renunțe la spațiile în care anterior depozitau mobilier și rechizite, în timp ce altele au modificat sălile de clasă mai spațioase.

În ceea ce privește programa, în clasa 0, micuții îşi vor dezvolta capacitatea de a comunica, își vor consolida noțiunile despre numere şi litere, vor învăţa să observe mediul înconjurător şi să interacţioneze cu cei din jur.

Copiii vor învăța prin joc și nu vor primi calificative, ci recompense simbolice, precum bulinele. Evaluarea copilului se va face la sfârşitul anului şcolar, sub forma unui raport scris întocmit de dascăl. În clasa pregătitoare, programul copiilor va fi de 4 ore, iar prezenţa va fi obligatorie. Cu toate că sistemul românesc de învățământ aduce noutăți în această toamnă, copiii nu se arată emoționați, ci mai degrabă nerăbdători.

În acest an, şcoala va începe pe 17 septembrie, cu o săptămână mai târziu faţă de data anunţată iniţial.

Reporter: Paula Savescu ; Imagine: Gabriel Niculae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.