DNA cere închisoare pentru Vasile Blaga

Anchetatorii cer instanței condamnarea lui Vasile Blaga, la închisoare cu executarea, în dosarul, în care, acesta este acuzat de trafic de influență. De asemenea, procurorii au cerut și confiscarea sumei de 700.000 de euro.

Procurorul a cerut judecătorilor de la Tribunalul București condamnarea lui Vasile Blaga la închisoare cu executarea . De asemenea, acestuia i s-ar putea confisca și suma de 700.000 de euro pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.  În dosar, au fost audiați de instanță și foștii lideri PDL: Adrian Videanu și Emil Boc. Videanu a explicat magistraților cum funcționa „structura instituțională” a partidului și cum se făceau numirile, în funcțiile de conducere de la companiile de stat.

Vasile Blaga a fost trimis în judecată, pe data de 29 noiembrie 2016, de Direcția Națională Anticorupție Ploiești. El a fost acuzat că a primit 700.000 de euro de la o societate comercială, în schimbul exercitării influenței, astfel încât respectiva firmă să obțină contracte cu două companii naționale. Potrivit procurorilor, Blaga a primit 500.000 de euro, prin intermediul fostului primar al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan și 200.000 de euro, printr-un alt intermediar.În rechizitoriul se arată că o serie de firme fantomă  erau folosite de Gheorghe Ștefan și Vasile Blaga pentru a scoate bani din companii naționale pentru PDL.

Redactor: Lavinia Barbu