DNA cere arest preventive pentru Nicușor Constantinescu

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost luat din spital și adus cu o ambulanță, pe targă, la Curtea de Apel Constanța. Acesta era citat în dosarul Centrului Militar Zonal. Procurorii DNA au cerut judecatorilor sa-l aresteze preventiv. Reamintim că acesta a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=NW9FEMuH3yg[/youtube]

În jurul orei 15.00 la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și-a făcut apariția un echipaj de jandarmi. Motivul: punerea în aplicare a mandatului de aducere în fața instanței a președintelui CJC Nicușor Constantinescu, citat pentru audiere în dosarul Centrului Militar Zonal unde fusese condamnat, în primă instanță, la 3 ani si jumătate de închisoare cu executare.

Magistratii Curții de Apel Constanța au decis ca Nicușor Constantinescu să fie adus la instanța de judecată, la termenul stabilit. Propunerea de arestare preventivă a fost formulată după ce președintele CJ Constanța ar fi încălcat în mod repetat una din obligațiile impuse prin dispoziția emisă de Curtea de Apel Constanța, prin care s-a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar şi anume aceea de a se prezenta la instanţa de judecată ori de câte ori era chemat.

Procurorii DNA susțin că șeful CJC tergiversează cauza și manifestă rea credință.

Redactor: Mihaela Ciorbaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.